Питбул нападна и уби малко куче пред очите на дете

Питбул нападна и уби малко куче пред очите на дете - E-Burgas.com

Питбул нападна и уби померан в центъра на Свети Влас, докато малкото кученце било разхождано от 4-годишно момиченце. Случаят е от сряда вечерта, когато семейство се разхождало на площада пред кметството. Питбулът е бил без намордник.

„Бяхме на разходка с жена ми, дъщеря ми и кучето ни. Изведнъж чух пищене и видях как питбул е захапал домашния ни любимец.  Започнах да го удрям, но не успях да спася нашето куче. Дадох нож на собственика на питбула. Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата”, коментира Кирил Добаров, собственик на убитото животно в ефира на „Здравей, България” предаде NOVA.

Собственичката на питбула - Катя Русева, поверила питбула на Панайот Панайотов, за да го обучава. „Мъжът се свърза с мен, извини ми се, но това куче изобщо не е трябвало да е на тази площадка. Имаше много деца в онази вечер и може да се случи по-страшно нещо”, каза още Кирил.  

Секретарят на кметството в Свети Влас г-жа Катя Крумова обясни, че, според закона, стопанина го грази глоба до 2000 лв. Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.

Коментари

Още от последните новини