Пернишки топ измамник овършал спестяванията на наивни пенсионери в Бургас

Пернишки топ измамник овършал спестяванията на наивни пенсионери в Бургас - E-Burgas.com

Бургаски криминалисти заловиха един от най-изпечените измамници в в града, който в продължение на няколко месеца буквално обезкостявал спестяванията на дузина пенсионери в Бургас.

Задържанията е 43-годишен криминоген от пернишкото село Дивотино, а полицията показа част от престъпната му хронология в Бургас:

- 24.07.т.г. около 10.00 ч., след като въвел в заблуждение възрастно семейство бургазлии /на 78 и 80 години/, отишъл в дома им, разположен в бл. 47 в ж.к. «Зорница», откъдето откраднал сумата от около 3 350 лева.

- 29.07.т.г. около 14.30 ч., след като въвел в заблуждение 69 годишна бургазлийка, че е приятел на дъщеря й, отишъл в дома й, разположен в бл. 4 в ж.к. «Братя Миладинови», където получил сумата от 200 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента откраднал сумата от около 6 200 лв., съхранявана в спалнята на пенсионерката

- 15.10.т.г., след като въвел в заблуждение 71 годишна бургазлийка, отишъл в дома й, разположен в бл. 39 в ж.к. «Изгрев», откъдето откраднал сумата от 700 лв.

- 18.10.т.г., след като въвел в заблуждение 96 бургазлия, че е приятел на сина му, отишъл в дома му, разположен в бл. 42 в к-с «Братя Миладинови», където получил сумата от 180 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента откраднал сумата от около 3 000 лв., съхранявана в спалнята на пенсионера

- 18.10.т.г. около 15.00 ч., след като въвел в заблуждение 77 годишна бургазлийка, че е колега на дъщеря й, отишъл в дома й, разположен в бл. 14 в ж.к. «Славейков»,  където получил сумата от 200 лв. назаем с обещание да бъде върната.

Извършителят на деянията направил пълни самопризнания. С определение на Бургаския районен съд е задържан с мярка за неотклонение задържане под стража. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Свързани статии
Хванаха бургаски криминоген с подвижна лаборатория за наркотици (Снимки) За по-малко от 24 часа заловиха айтоски криминогени, откраднали автомобил 18-годишен криминоген от Ямбол потроши три коли в Лозенец Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й Задържаха четирима бургаски рецидивисти, стари познайници на полицията Маринка в страх от рецидивиста Иван: Ще ни избие! Осъдиха ефективно криминоген изтормозил село Маринка
Тагове
имамник криминоген
Коментари

Още от последните новини