Парламентът вече е по-цветен с картините на Живко Иванов

Парламентът вече е по-цветен с картините на Живко Иванов - E-Burgas.com

Талантливи бургаски деца се изявиха със своите изключителни изпълнения

В Народното събрание беше открита изложбата „ЖивКопис“ на известния бургаски художник Живко Иванов. Експозицията е четвърта част от инициативата на народни представители от Бургас „Културен Бургас в парламента“.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави Живко Иванов за представените изящни художествени произведения. По думите й е прекрасно, когато талантиливи хора заразяват останалите със своето творчество и дарба.Картините от изложбата докосват душите ни и ни карат да се чувстваме по-различно, допълни заместник-председателят на парламента Емил Христов.

Зам.-председателят на Комисията по културата и медиите Диана Саватева определи Живко Иванов като един от най-цветните, артистични и колоритни бургаски творци. Тя посочи, че в картините му прави впечатление изключителният избор на багри. От тях надничат съзвездия, шатри, морски фарове, рибарски мрежи, но главният герой е цветът, отбеляза Диана Саватева.

Поздравления към автора отправиха още председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов и голямата българска актриса Мария Статулова.

На повече от 20 платна авторът е предал чрез магията на багрите усещането си за емоция, реалност и блян.

Петима млади инструменталисти от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. Бургас – Милана Кан, Таисия Трендафилова, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов и Даниал Хайдер, също се изявиха със своите талантливи изпълнения. С популярни класически произведения малките музиканти поздравиха народните представители и гостите на парламента. Емил Христов направи изключение в парламентарния протокол и покани децата в пленарната зала. 

Коментари

Още от последните новини