Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки)

Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) - E-Burgas.com

Паметна плоча с върховото световно постижение на бургазлията Цанко Цанков от 22 август, ще напомня великия подвиг на плувеца. На нея е изписан световният рекорд от 50 600 м преплувани в басейна на Флората за 12 часа.

Златистият монумент бе официално открит от самия Цанко днес пред стотици деца от плувните клубове и официални гости от общината.

„Тази стена е специална, това е спортната слава на водните спортове в Бургас. Цанко е показал, че е спортист от най-висока класа не само заради постиженията си, но и заради отношението му към обществения живот в Бургас“, заяви зам.-кметът Диана Саватева, която заедно с рекордьора представи новия монумент.

Радвам се, че с това постижение успяхме да поставим град Бургас на световната карта на плувните спортове. Горд съм, че този рекорд, който е и единствен по рода си е поставен точно в родния ми град. Надявам се много деца да видят този положителен пример, да се докоснат до него и да поискат и те да постигнат същите резултати, като тези от моето поколение“, сподели Цанко.

Веднага след церемонията Цанко проведе едночасово открито тренировъчно занимание с децата.

Галерия
Свързани статии
Над 500 плувци от 30 клуба ще вземат участие в Burgas swimming open 2020 Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки) Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Гледайте на живо церемонията по награждаването на Цанко Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути Цанко се движи в графика за световния рекорд НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд Духов оркестър ще подгрява трибуните за рекорда на Цанко Цанков Затварят басейна на Флората заради подготвката на Цанко Цанков Над 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване
Тагове
цанко цанков рекорд плуване плоча
Коментари

Още от последните новини