Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море

Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море - E-Burgas.com

Поредните бракониерски мрежи бяха установени от служители на ИАРА. При обход и наблюдение в акваторията на Черно море, в района на плаж Шкорпиловци, инспектори на РК Варна установиха поставени в работно положение 10 бр. мрежи за улов на калкан.

Мрежите с обща дължина 1000 м. са извадени и иззети, а уловът от 2 бр. калкан е върнат обратно във водата. С цел опазване на популациите на риба от вида калкан, инспектори на ИАРА ще осъществяват проверки ежедневно в българската акватория на Черно море.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Изплува тялото и на втория изчезнал рибар ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания
Тагове
бракониери риба иара мрежи калкан
Коментари

Още от последните новини