Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море

Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море - E-Burgas.com

Поредните бракониерски мрежи бяха установени от служители на ИАРА. При обход и наблюдение в акваторията на Черно море, в района на плаж Шкорпиловци, инспектори на РК Варна установиха поставени в работно положение 10 бр. мрежи за улов на калкан.

Мрежите с обща дължина 1000 м. са извадени и иззети, а уловът от 2 бр. калкан е върнат обратно във водата. С цел опазване на популациите на риба от вида калкан, инспектори на ИАРА ще осъществяват проверки ежедневно в българската акватория на Черно море.

Свързани статии
Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. ИАРА проведе акция срещу траленето в Свети Влас (Снимки) Компенсират с 2.25 млн. лв. риболовни кораби и рибари заради ковид кризата Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна ИАРА остро осъди посегателството на двата делфина в Бургас Екшън с бракониери в Бургас, зарязаха си колата и избягаха от полицията (Снимки) Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева
Тагове
бракониери риба иара мрежи калкан
Коментари

Още от последните новини