Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море

Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море - E-Burgas.com

Поредните бракониерски мрежи бяха установени от служители на ИАРА. При обход и наблюдение в акваторията на Черно море, в района на плаж Шкорпиловци, инспектори на РК Варна установиха поставени в работно положение 10 бр. мрежи за улов на калкан.

Мрежите с обща дължина 1000 м. са извадени и иззети, а уловът от 2 бр. калкан е върнат обратно във водата. С цел опазване на популациите на риба от вида калкан, инспектори на ИАРА ще осъществяват проверки ежедневно в българската акватория на Черно море.

Свързани статии
Ченгенето по стъпките на "Света Анастасия" - превръща се в туристически обект без пластмаса Извадиха 2 км бракониерски мрежи от Мандра (Снимки) Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището Рибари ще обсъждат иноавциите в бранша на Национална среща в Равда Зачестяват бракониерските набези в Черно море Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Извадиха 7 броя "драги" край пристанището в Ахтопол (Снимки) Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море
Тагове
бракониери риба иара мрежи калкан
Коментари

Още от последните новини