Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море

Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море - E-Burgas.com

Поредните бракониерски мрежи бяха установени от служители на ИАРА. При обход и наблюдение в акваторията на Черно море, в района на плаж Шкорпиловци, инспектори на РК Варна установиха поставени в работно положение 10 бр. мрежи за улов на калкан.

Мрежите с обща дължина 1000 м. са извадени и иззети, а уловът от 2 бр. калкан е върнат обратно във водата. С цел опазване на популациите на риба от вида калкан, инспектори на ИАРА ще осъществяват проверки ежедневно в българската акватория на Черно море.

Свързани статии
Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море Търсят стари рибарски пособия за етно комплекса в Рибарското селище Бургаските рибари към бъдещите управляващи: 50 години чакаме решението на нашия проблемИнспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки)Паякът вдигна бракониерска лодка в МандраДив екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки)Дариха 140 кг риба в дома за деца с увреждания в Атия Дългоочакваното узаконяване на постройките в Ченгенето пак се отложи, рибарите протестират мълчаливо (Видео)Социалните мрежи увреждат психиката на тийнейджъритеРибарите в Поморие въстанаха срещу проект за мидена ферма
Тагове
бракониери риба иара мрежи калкан
Коментари

Още от последните новини