Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас е с нов началник

 Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас е с нов началник - E-Burgas.com

Болницата получи разрешение за инвазивна кардиология, чака се договор с НЗОК

Инвазивният кардиолог д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас. Той зае поста след спечелен конкурс. Д-р Гогов е бургазлия, завършил е немската гимназия и медицина в МУ Плевен. Специализирал е вътрешни болести и кардиология. Притежава допълнителна квалификация по инвазивна кардиология и по ехокардиография.

Лекарската кариера на д-р Гогов започва от бургаската болница. След завършването е работил в Спешно отделение и в Отделението по кардиология. Бил е завеждащ кардиологично отделение в частна болница, където е натрупал сериозен опит в инвазивната кардиология. Споделя, че винаги е искал да се върне в държавната болница и да създаде тук съвременно отделение по кардиология, с всички модерни техники за диагностика и лечение. Затова една от първите му задачи ще бъде да въведе и развие сектор по инвазивна кардиология, какъвто до момента УМБАЛ Бургас нямаше.

За тази нова дейност болницата подаде документи и очакваше разрешение от Министерството на здравеопазването. От миналата седмица разрешението е факт. Инвазивната кардиология дава възможност както за диагностика, така и  за спешна намеса при застрашаващи живота състояния в кардиологията – например инфаркт на миокарда. Пациентите я свързват най-вече с поставянето на стентове, байпаси и изследването коронарография, което дава информация за състоянието на сърцето. За да стартират процедурите, се очаква договор със Здравната каса.

 

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас
Тагове
умбал
Коментари

Още от последните новини