От 200 проверки в хранителни магазини имаме 190 нарушения

От 200 проверки в хранителни магазини имаме 190 нарушения - E-Burgas.com

„При всяка проверка, която извършваме, констатираме и някакво нарушение. От 200 проверки имаме 190 нарушения”. Това заяви Ангел Джалев от Комисията за защита на потребителите в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„На всеки се е случвало да бъде привлечен от дадена промоция в голям търговски обект и да види, че промоцията е изчерпана, променена или неактивна. Вижда се разлика в етикета – на касата и на щанда, да има точно обявяване за единица мярка – за страната това е 1 кг, стоките, които се рекламират като произведени в България, след това се вижда, че нямат нищо общо с родното производство или обявяване на „еко, био”, каза Джалев.

Запитан: „Как си обяснявате, че единствената държавна компания може да намали цените на сирена, кашкавали до 30% и очаква и частните компании да я последват”, той каза: „Изкупната цена на 1 л прясно мляко е под 1 лв., а цената в търговската верига стига до 4 лв. – така си го обяснявам”.

Повод за думите му е внезапното уволнение на директора на единствената държавна млекопреработвателна компания – Николай Маринов.

Коментари

Още от последните новини