Още един случай на заразен в Бургас, общо вече са 112 в страната

Още един случай на заразен в Бургас, общо вече са 112 в страната - E-Burgas.com
cross.bg

"Пет нови случая на заразени с коронавирус у нас. Така общият брой на доказаните случаи на коронавирус у нас стават общо 112", съобщи началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"В Смолян има трима заразени. В Перник, Пловдив и Габрово - по двама. В Плевен и Варна случаите са четири. В Благоевград и Бургас – двама. В Лом вече има един заразен. В Ловеч заразен е един човек", каза още той.

Относно хлорохиновия фосфат, предложен като възможен медикамент в борбата с коронавируса, Мутафчийски коментира: „Медикаментът не е разрешен за България. Има специален режим, по който се внася. Той трябва да се активира от определена болнца, в случая - ВМА. От онзи ден е задействана процедурата за набавяне на този медикамент. Аз не бих го използвал. Той е от група с препоръчани медикаменти и влиза в групата на възможните лекарства, които могат да спомагат лечението. Изяснява се дали е възможно доставката на суровини".

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари