Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла

Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла - E-Burgas.com

Общо 1863 души са се ваксинирали в област Бургас във вторник. Въпреки това процентът на лицата със завършен ваксинационен цикъл продължава да расте твърде бавно и в момента е едва 32. 

Причината се крие в това, че почти всички поставени ваксини през последните седмици са бустерни. Вчера например от общо 1863 ваксинирани цели 1351 са си поставили бустерна доза. Това означава, че за първа или втора игла са се наредили едва 512 души.

Справката показа, че в момента в област Бургас с бустерна доза са 26 479, като те се увеличават с по около 1000 във всеки делничен ден. 

Със завършен ваксинационен цикъл или две поставени дози са 114 340 души. 

Свързани статии
Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32% Сдружението на заведенията: 80% от служителите ни са ваксинирани Ето къде ще работят изнесените пунктове за ваксиниране през уикенда Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните Над 300 души се ваксинираха в дежурните кабинети в област Бургас вчера 5524 са новите случаи у нас, над 35 хил. души са се ваксинирали Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини