Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла

Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла - E-Burgas.com

Общо 1863 души са се ваксинирали в област Бургас във вторник. Въпреки това процентът на лицата със завършен ваксинационен цикъл продължава да расте твърде бавно и в момента е едва 32. 

Причината се крие в това, че почти всички поставени ваксини през последните седмици са бустерни. Вчера например от общо 1863 ваксинирани цели 1351 са си поставили бустерна доза. Това означава, че за първа или втора игла са се наредили едва 512 души.

Справката показа, че в момента в област Бургас с бустерна доза са 26 479, като те се увеличават с по около 1000 във всеки делничен ден. 

Със завършен ваксинационен цикъл или две поставени дози са 114 340 души. 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини