Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение

Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение - E-Burgas.com

Комплексният онкологичен център в Бургас закупи свръхмодерен бронхоскоп и електронож, което ще помогне да се подобри лечението и диагностиката на пациенти не само с онкозаболявания, но и с COVID-19.

Покупката на новата апаратура стана факт благодарение на дарението, направено от главния търговски директор на "Съдърланд" К. С. Кумар и изпълнителния директор на фирмата Дъг Джилбърт.

С тези средства е закупен терапевтичен флексибилен видеобронхоскоп „Ричард Волф“, с който се поставят диагнози на пациенти. Апаратът притежава нова C-MOS видеотехнология с чип в десталния край на бронхоскопа, а светлината, с която работи, е LED и съответно не изисква използване на отделен източник. С него ще се извършват бронхоскопии на пациенти със съмнения за рак на белия дроб, на хора с пневмонии, включително и при КОВИД инфекции. Така ще се поставя не само диагноза, но ще се осъществява и терапевтично поведение в зависимост от хистологичното изследване на материала, който се взема от белия дроб. След този процес ще се извършва лечение.

Със същата сума от дарението са закупени и още няколко важни инструмента. Единият от тях е модерен електронож „Ербе“ от генерация VAYO3, с който се осъществяват всички оперативни моно и биполярни процедури с програми за всички оперативни специалности.

Електроножът се използва в хирургията най-вече за рязане на тъкани без кръвотечение и разполага с 1800 работни програми. Той може да се ползва при 1800 различни техники за операции в хирургията. Това е един изключително модерен апарат от последно поколение. Изграден е на базата на 15 микропроцесора, които извършват 25 000 000 действия в секунда. Фирмата „Ербе“ пък е първата, която е изобретила електроножа. Закупени са и редица инструменти за гръдната хирургия, тъй като от тази година Комплексният онкологичен център започва да развива и това направление в медицината.

От КОЦ – Бургас изказват благодарност за направеното дарение, което ще помогне за лечението на много пациенти.

„Благодарим за това, че сте с нас! Адмирираме и приемаме с благодарност поредния хуманен жест и от сърце ви желаем здраве, много енергия и успехи. Нека стореното добро се връща при всеки!“, казват от лечебното заведение.

Свързани статии
КОЦ отново организира благотворителен велотон в Бургас Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Зелена светлина за нова болница и медицински център на Онкото в Бургас Онкото отново организира кампания срещу рака на гърдата Бургаският съд няма да предоставя данни на Турция за четиримата граничари Директорът на Онкото: Нямаме случай на върнат пациент, имаме капацитет Служителите от ковид отделението в Онкото получиха признание от кмета Димитър Николов Съдът в Къркларели ще заседава по делото срещу Михаил Цонков и колегите му Община Бургас дари още апаратура на УМБАЛ в битката с ковид Бургаският кмет купува апаратура, защитни облекла и предпазни средства за болниците
Тагове
онко апаратура коц
Коментари

Още от последните новини