Директорът на Онкото: Нямаме случай на върнат пациент, имаме капацитет

Директорът на Онкото: Нямаме случай на върнат пациент, имаме капацитет - E-Burgas.com

Област Бургас оглави класацията за брой заболели на 100 хиляди души през последните две седмици. Само през вчерашния ден бяха регистрирани рекордните 440 души. Това наложи ново затягане на мерките и принуди лечебните заведения да увеличат COVID леглата. В Комплексния онкологичен център са разкрити две отделения за лечение на пациенти с коронавирус.

"Имаме свободни легла. При капацитет от 40 легла, 32 легла са заети, тази нощ колегите приеха 6 души. Няма случаи на върнати пациенти, имаме капацитет. Най-възрастният ни пациент е на 91 години, а най-младият на 27 години. По отношение нямаме проблем с кадровия състав. Ако се наложи ще увеличим легловата база", заяви пред БНТ проф. д-р Христо Бозов, директор на КОЦ-Бургас.

Областният щаб в Бургас предлага допълнително затягане на мерките от 20 март. Това включва всички молове, фитнеси, ресторанти и кафета да бъдат затворени, както и детските градини. Решението ще бъде окончателно взето в петък на Областен оперативен щаб.

Към момента се забраняват всички културни и спортни мероприятия, с изключение на тези с международен характер.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид христо бозов онко
Коментари