По-високата цена на газа влиза в сила

По-високата цена на газа влиза в сила - E-Burgas.com

Предложението на "Булгаргаз" за декември е поскъпването да е с около 19%, а окончателните цени ще бъдат утвърдени от КЕВР на закрито заседание, пише БНТ.

Общественият доставчик обосновава поскъпването с използването на количества от газохранилището в Чирен и повишеното потребление заради студеното време. По-рано този месец газовата ни компания пресметна, че през този месец синьото гориво трябва да се продава за близо 146 лева за мегаватчас.

За сравнение - за ноември цената на синьото гориво беше понижена с цели 47% до 123,87 лева/MWh.

Свързани статии
Стана ясно кои бургазлии ще бъдат отличени на Никулден Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Иван Шишков: Първите количества газ вече идват от Азербайджан Служебният министър Росен Христов: Имаме газ до септември Ново 20: Никотинови бонбони изместват райския газ Председателят на БПГА: Съвсем скоро горивата у нас ще поевтинеят значително И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии Колко опасна може да е модата с дишането на райски газ Обявихме края на строителството на газовата връзка с Гърция
Тагове
газ увеличение
Коментари