Ограда по границата на Сърбия и Македония, следва и по границата с България

Ограда по границата на Сърбия и Македония, следва и по границата с България - E-Burgas.com
БГНЕС

След разпространената тази сутрин информация от сръбски издания, от общината в Прешево обясняват, че преди два месеца е започнало поставянето на телена ограда по границата на Сърбия със Северна Македония и има планове тя да бъде изградена и при границата с България.

Телената ограда на границата със Северна Македония се издига в съответствие с промените в правителственото постановление за мерки по време на извънредното положение, съобщава БНР.

Декретът постановява, че за предотвратяване нерегламентирано преминаване на граничния пункт се позволява временно заемане на частна или държавна земя по границата със Северна Македония и България.

Пред Танюг от общинските власти в Прешево обясниха, че работата по 147-километровата ограда е започнала преди два месеца и тя е издигната върху държавна собственост, докато строителството върху частни парцели и в горите е спряно.

Първата подобна ограда е издигната от Унгария през 2015 г., а след това между Словения и Хърватия. Такава се планира и по границата с България, пише в. „Вечерне новости“.

Кметът на Прешево Шчиприм Арифи заяви, че правителството на Сърбия ги е информирало за изграждането на телената ограда непосредствено преди началото на работата, тъй като, по думите му, вдигането на оградата е част от споразумението с Европейския съюз за предотвратяване на евентуална вълна от бежанци от изток.

Свързани статии
Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки) Ето какво пусна митницата на търг, конфискувано на турската граница (Снимки) Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Силно земетресение разтърси Македония, усети се и у нас Задържаха 11 емигранти, дошли у нас през Турция Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите Опашката за море в Гърция е вече 10 км Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция Сърбия вдигна бариерата на границата Европа предупреждава за нова вълна мигранти
Тагове
граница сърбия македония ограда
Коментари

Още от последните новини