Ограда по границата на Сърбия и Македония, следва и по границата с България

Ограда по границата на Сърбия и Македония, следва и по границата с България - E-Burgas.com
БГНЕС

След разпространената тази сутрин информация от сръбски издания, от общината в Прешево обясняват, че преди два месеца е започнало поставянето на телена ограда по границата на Сърбия със Северна Македония и има планове тя да бъде изградена и при границата с България.

Телената ограда на границата със Северна Македония се издига в съответствие с промените в правителственото постановление за мерки по време на извънредното положение, съобщава БНР.

Декретът постановява, че за предотвратяване нерегламентирано преминаване на граничния пункт се позволява временно заемане на частна или държавна земя по границата със Северна Македония и България.

Пред Танюг от общинските власти в Прешево обясниха, че работата по 147-километровата ограда е започнала преди два месеца и тя е издигната върху държавна собственост, докато строителството върху частни парцели и в горите е спряно.

Първата подобна ограда е издигната от Унгария през 2015 г., а след това между Словения и Хърватия. Такава се планира и по границата с България, пише в. „Вечерне новости“.

Кметът на Прешево Шчиприм Арифи заяви, че правителството на Сърбия ги е информирало за изграждането на телената ограда непосредствено преди началото на работата, тъй като, по думите му, вдигането на оградата е част от споразумението с Европейския съюз за предотвратяване на евентуална вълна от бежанци от изток.

Свързани статии
Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Близо половината македонци смятат България за враг Ремонтират горските пътища около границата с Турция Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите Над 500 военни пазят границата Бивш шеф на разузнаването: Има чадър над каналджиите, държавата не иска да си свърши работата
Тагове
граница сърбия македония ограда
Коментари

Още от последните новини