Общински съветник алармира за рязко замърсен въздух в Бургас

Общински съветник алармира за рязко замърсен въздух в Бургас - E-Burgas.com

България е сред първенците в Европа и по най-много починали от мръсен въздух

Какви са причините за наблюдаваното влошаване на атмосферния въздух в Бургас и какви мерки ще предприеме общината, това пита общинският съветник Христо Панайотов в писмо, адресирано до кмета Димитър Николов.

„Европейския индекс за качеството на атмосферния въздух изработван от Европейска агенция по околна среда последните няколко дни отчита много влошено качество в града ни. Тези данни са особено притеснителни в период на „пандемия", твърди Панайотов, като добавя, че редица изследвания обвързват разпространението на коронавируса именно с чистотата на атмосферния въздух.

По данни на Европейската агенция за околна среда България е една от първите държави в ЕС с най-много починали вследствие замърсяване на въздуха.

Свързани статии
Над 2200 семесйтва от Долно Езерово имат шанса да захвърлят дървата и да се топлят с екоуреди Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово РИОСВ най-сетне видя замърсяване на въздуха в Бургас Община Бургас: Продължаваме борбата срещу мръсния въздух Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди и Бургас с опасен за здравето въздух Дишаме мръсен въздух в почти цялата страна РИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас В Бургас продължава подмяната на старите печки за по-чист въздух
Тагове
мръсен въздух фини прахови частици фпч общински съветник
Коментари

Още от последните новини