Общински съветник алармира за рязко замърсен въздух в Бургас

Общински съветник алармира за рязко замърсен въздух в Бургас - E-Burgas.com

България е сред първенците в Европа и по най-много починали от мръсен въздух

Какви са причините за наблюдаваното влошаване на атмосферния въздух в Бургас и какви мерки ще предприеме общината, това пита общинският съветник Христо Панайотов в писмо, адресирано до кмета Димитър Николов.

„Европейския индекс за качеството на атмосферния въздух изработван от Европейска агенция по околна среда последните няколко дни отчита много влошено качество в града ни. Тези данни са особено притеснителни в период на „пандемия", твърди Панайотов, като добавя, че редица изследвания обвързват разпространението на коронавируса именно с чистотата на атмосферния въздух.

По данни на Европейската агенция за околна среда България е една от първите държави в ЕС с най-много починали вследствие замърсяване на въздуха.

Свързани статии
Обществено обсъждане за мръсния въздух ще се проведе в Бургас Мръсният въздух убива над 8 500 българи годишно Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май Над 2200 семесйтва от Долно Езерово имат шанса да захвърлят дървата и да се топлят с екоуреди Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово РИОСВ най-сетне видя замърсяване на въздуха в Бургас Община Бургас: Продължаваме борбата срещу мръсния въздух
Тагове
мръсен въздух фини прахови частици фпч общински съветник
Коментари

Още от последните новини