Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби!

Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби!  - E-Burgas.com

Част от гражданите продължават да изхвърлят строителни и едрогабаритни отпадъци край контейнерите за смет

Въпреки че в Бургас от години има установен ред за безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци след битов ремонт, една част от бургазлии продължават да ги изхвърлят край контейнерите за смет.

Снимките са от к-с „Зорница“, до бл. 11. Изпратени са от гражданин, който заяви, че тази купчина стари мебели и дограми е струпана край контейнерите за отпадъци още в петък. След получен сигнал Община Бургас изпрати почистващата фирма да ги прибере тази сутрин. Тоест те са стояли нахвърляни там в продължение на 4 дни.

От община Бургас напомнят, че има сериозна глоба за такива замърсявания. Но до нейното прилагане може да се стигне, ако Общината получи бърз сигнал и установи извършителите на място. За целта се обаждайте на денонощния дежурен телефон 056 907 218. Общинските екоинспектори са мобилни и идват бързо със своите електрически скутери и автомобили.

А тук можете да прочетете какъв е редът за безплатно извозване на отпадъците след битов ремонт, което се полага веднъж годишно на всяко бургаско семейство:

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология
Коментари