Общината: Още има места за услугата "Асистентска подкрепа"

Общината: Още има места за услугата

Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.

Максималната продължителност за ползване на услугата от един потребител е според индивидуалната оценка на потребностите и е до 4 часа дневно през всеки работен ден.

Кандидатите могат да подават документи по образец на адрес: гр. Бургас, ул. „Иван Богоров“ № 19, всеки работен ден от 08.30 до 16.30 часа, тел. за връзка: 056 862 332.

Всеки, който иска да кандидатства за услугата, може да намери образец на заявлението тук.

Освен услугата „Асистентска подкрепа“, Домашен социален патронаж Бургас предоставя и разнообразно хранене по домовете на възрастни хора и лица с увреждания. Менюто включва четири вида хранене, подходящо за диабетици, вегетарианци и хора със стомашно-чревни проблеми.

Към настоящия момент Домашния патронаж /ДСП/ предоставя хранене на близо 900 човека, като има възможност за включване на още потребители. Документи за социалната услуга се подават на адрес: гр. Бургас, ул. „Иван Богоров“ № 20, тел. за връзка: 056 813 464, от 08.30 до 16.30 часа.

Свързани статии
Държавни институции черпят опит от Бургас за осигуряване на достъпна среда Специална люлка ще радва бургаските деца в инвалидни колички Търсят се кадри за "Асистентска подкрепа" в Бургас Излъгаха личните асистенти за обещаните заплати Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си 930 лв. заплата за личен асистент от 2021 Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров Важно съобщение до личните асистенти и кандидатите за лична помощ
Тагове
асистент инвалиди асистентска подкрепа социална услуга
Коментари

Още от последните новини