Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров

Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров - E-Burgas.com
Архив

Гражданин разпространи жалба до кмета, Областна управа и Общинския съвет, след като се сблъскал с перипетиите на платеното паркиране в Бургас. От жалбата на Иван Димитров става ясно, че паркоместата за инвалиди, са недостатъчно и той предлага хората, ползващи преференциите на този вид услуга, да важат не само на обозначените за това места.

Той е сигнализирал в общината още през февруари т.г., когато в района на Гъбката на бул. „Демокрация“, се наложило да паркира, двете специфични места били заети, спрял на обикновена маркировка, след което бил санкциониран с 25 лв. и скоба. Получил отговор, че предложението му е разгледано от комисии и е прието за сведение. 5 месеца след това нямало никаква промяна и вчера отново отнесъл глоба по същия начин.

Иван Димитров уточнява, че обслужва жена с трайни увреждания (98% инвалидност) и често му се налага да ползва местата за паркиране за хора с увреждания. При инвалидна пенсия в размер на 200 лв., глобата от 25 лв. му идва в повече и то при положение, че покрива всички изисквания за въпросния стикер.

Той предлага бургаските управляващи да седнат за една седмица в инвалидна количка и да отделят около 200 лв.за следващия месец, за да добият представа какво представлява живота на гражданите в неравностойно положение.

„Използвам случая да ви попитам – Кой си позволи „така да разчертае с линии“ парко местата в зоните за платено паркиране в нарушение на закона за движение по пътищата, от което следва, че община Бургас „вкарва“ в нарушение водачите на автомобили, паркирали на тези места, а тя самата получава неправомерни доходи от тях, които не ѝ се следват? Умишлено не ви соча члена от закона, който е нарушен, защото вие разполагате с достатъчно добри специалисти и се надявам в максимално кратки срокове да поправите допуснатата от вас грешка, но ако все пак ви е нужна помощта ми съм на разположение“, пише още в жалбата си Иван.

Той оставя на дневен ред предложението собствениците на стикери за хора с увреждания да могат да ползват всички места на синята зона, тъй като са недостатъчни.

Свързани статии
От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Синята и зелена зона в Бургас вече могат да се плащат и по вайбър Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? Държавни институции черпят опит от Бургас за осигуряване на достъпна среда Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки) И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Специална люлка ще радва бургаските деца в инвалидни колички Официално: Зелена зона ще решава проблема с паркирането в "Лазур" от май 2022 година В Созопол въвеждат нова електронна услуга, ето как ще работи Общината: Още има места за услугата "Асистентска подкрепа"
Тагове
паркоместа инвалиди жалба паркиране
Коментари

Още от последните новини