Държавни институции черпят опит от Бургас за осигуряване на достъпна среда

Държавни институции черпят опит от Бургас за осигуряване на достъпна среда - E-Burgas.com

Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и равни възможности за хората с трайни увреждания на екипа на Община Бургас поучи заслужено признание. От следващия месец държавните служители от централните и местните администрации ще могат да преминат онлайн курс за самообучение по темата достъпна администрация за хората с трайни увреждания. Образователните материали се разработват, като представят натрупания опит и споделят най-добрите практики, въведени през годините в Бургас. От 2007 година една от ключовите насоки при развитието на общината е осигуряването на равни възможности за независим живот на всички жители и гости без значение от техните дефицити.

Създаването на достъпна среда във физическото и виртуалното пространство се случва на всички нива и структури, свързани с функциите на нашата администрация. Те следват водещите световни тенденции, дори често изпреварват нормативните изисквания. Достъпността се съчетава с развитието и осъвременяването на всеки един аспект от работата - предоставяне на актуална и точна информация, бързи и качествени административни услуги, физически и виртуални срещи на експерти и ръководители със заинтересовани лица и групи.

Курсът се състои от поредица модули за самоподготовка. Те са подредени в логическа последователност, преминавайки през въведения в темата, попълване на пропуски и надграждане на придобитите вече знания. Учебното съдържание включва видеолекции, презентации и документи. За придобиване на сертификат, всеки участник следва да премине тест за проверка на усвоените знания.

Курсът ще бъде наличен за заявяване за всички нива в държавната администрация.

Свързани статии
СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Специална люлка ще радва бургаските деца в инвалидни колички Осигуриха изборни секции за хора с увреждания във всички общини в Бургаско Общината: Още има места за услугата "Асистентска подкрепа" Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров
Тагове
институции инвалиди хора с увреждания
Коментари

Още от последните новини