Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си

Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си - E-Burgas.com

През изминалите две кампании на програмата за достъпна среда Община Бургас бе първенец и реализира успешно общо 45 проекта

Бургазлиите с двигателни проблеми могат отново могат да кандидатстват по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерство на труда и социалната политика за 2021 година.

"Тя дава възможност за изграждане на рампи на входовете и монтиране на асансьори и подемни платформи в сградите, в които живеят нуждаещите се. Така се улеснява придвижването на хората с двигателни проблеми и те ще могат свободно и самостоятелно да се придвижват извън дома си", сподели кметът Димитър Николов.

Условията на Програмата остават непроменени от предходните години. Тя дава възможност за осигуряване на достъпна среда на хора, живеещи както в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдруженията на собствениците в етажната собственост в блокове, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

Във втория случай кандидатстването се извършва от собствениците на индивидуалните жилищни сгради (къщи), които са с трайни увреждания и се придвижват с инвалидни колички или в чиито семейства има такива лица.

Желаещите да кандидатстват трябва да съобщят това в Община Бургас, която поема координацията на целия процес. За целта те трябва да позвънят на Мария Иванова - 0898 53 75 97 или да пишат на: [email protected] всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа.

Крайният срок за заявки за програмата за достъпна среда е до края на месец февруари.

Финансирането за изграждане на съоръженията се предоставя от Министерството на труда и социалната политика, а Община Бургас подпомага кандидатите с изработването на проектите за осигуряването на достъпна среда.

През изминалите две кампании на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност в Община Бургас бяха успешно реализирани общо 45 проекта.

Подробна информация за условията и документите за кандидатстване можете да откриете на страницата на МТСП: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Галерия
Свързани статии
Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Ето как Бургас ще отбележи Гергьовден в четвъртък Ето я новогодишната онлайн програма за бургазлии Бизнесът масово не одобрява държавната помощ Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители Бургас лидер в програмата за енергийна ефективност, редом е до Валядолид и Газа Зам.-министър и програмен експерт ще вдъхновяват млади бургазлии онлайн 130 000 деца са обхванати от Националната програма за профилактика на оралното здраве Бургаски таланти спечелиха финансиране за собствени събития Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров
Тагове
програма асансьори рампи двигателни проблеми инвалиди
Коментари

Още от последните новини