Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг

Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг - E-Burgas.com

Община Поморие уведомява всички граждани, общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници, обществени организации, медии, граждански сдружения и всички заинтересовани лица, че организира обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг.  

Предвид гореизложеното община Поморие възнамерява да поеме дългосрочен общински дълг от 4 млн. лева. - дългосрочен, целеви, инвестиционен банков кредит, поет с договор за общински заем.

Целта е финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност – закупуване на дялове, техника и съдове и създаване на 100% собствено, общинско дружество за изпълнение на дейностите по сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на обществени места и др.

Обезпечение:

Учредяване на особен залог по реда на Закона за особените залози върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи собствени приходи на Общината, съгласно чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закона за публичните финанси и общата изравнителна субсидия за местни дейности на Община Поморие, съгласно чл. 52, ал. 1, т. 1, б. „б“ от ЗПФ, както и залог на вземанията по банковата сметка, по която постъпват гореописаните вземания.

Общественото обсъждане ще се проведе на 09.06.2022г. от 14 часа в Заседателната зала /№2/ на Община Поморие.

Допълнителна информация по гореизложеното е на разположение на заинтересованите лица в сградата на Община Поморие от 08.00 до 17.00 часа.

Съгласно изискванията на Закона за общинския дълг и Наредба №12 – чл.41, ал.2, настоящата покана да се публикува във местен или регионален вестник и да се постави на информационното табло в Община Поморие, както и на интернет страницата на Община Поморие.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие заем дълг обществено обсъждане
Коментари

Още от последните новини