Канят поморийци на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг

Канят поморийци на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг - E-Burgas.com

Община Поморие кани своите жители на обществено обсъждане на необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 14,8 млн. лв. То е предвидено да се проведе на 8 ноември, от 16:00 ч, в заседателна зала 2 на община Поморие. 

Общината уведомява всички граждани, общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници, обществени организации, медии, граждански сдружения и всички заинтересовани лица, че организира обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг за рефинансиране на съществуващ с цел постигане на лихвени плащания под 2.2% и ежемесечно погасяване на дължимата лихва.

Дългосрочният общински дълг е предвиден при следните общи параметри:

Общ размер: 14 896 000 /Четиринадесет милиона осемстотин деветдесет и шест хиляди лева./, представляващи непогасен остатък към 31.12.2022 г. по съществуваща облигационна емисия с усвоен ISIN BG2100027171 на Община Поморие

Вид на дълга: дългосрочен, целеви, инвестиционен банков кредит, поет с договор за общински заем.

Цели: за рефинансиране на съществуващ общински дълг – съществуваща облигационна емисия с усвоен ISIN BG2100027171 на Община Поморие, с цел постигане на по-изгодни финансови условия при погасяване на остатъка от общинския дълг и ежемесечно погасяване на дължимата лихва.

Обезпечение:

Учредяване на особен залог по реда на Закона за особените залози върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи собствени приходи на Общината, съгласно чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закона за публичните финанси и общата изравнителна субсидия за местни дейности на Община Поморие, съгласно чл. 52, ал. 1, т. 1, б. „б“ от ЗПФ, както и залог на вземанията по банковата сметка, по която постъпват гореописаните вземания.

Допълнителна информация по гореизложеното е на разположение на заинтересованите лица в сградата на община Поморие от 08.00 до 17.00 часа.

 

Свързани статии
Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие
Тагове
поморие обществено обсъждане дълг
Коментари

Още от последните новини