Канят поморийци на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг

Канят поморийци на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг - E-Burgas.com

Община Поморие кани своите жители на обществено обсъждане на необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 14,8 млн. лв. То е предвидено да се проведе на 8 ноември, от 16:00 ч, в заседателна зала 2 на община Поморие. 

Общината уведомява всички граждани, общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници, обществени организации, медии, граждански сдружения и всички заинтересовани лица, че организира обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг за рефинансиране на съществуващ с цел постигане на лихвени плащания под 2.2% и ежемесечно погасяване на дължимата лихва.

Дългосрочният общински дълг е предвиден при следните общи параметри:

Общ размер: 14 896 000 /Четиринадесет милиона осемстотин деветдесет и шест хиляди лева./, представляващи непогасен остатък към 31.12.2022 г. по съществуваща облигационна емисия с усвоен ISIN BG2100027171 на Община Поморие

Вид на дълга: дългосрочен, целеви, инвестиционен банков кредит, поет с договор за общински заем.

Цели: за рефинансиране на съществуващ общински дълг – съществуваща облигационна емисия с усвоен ISIN BG2100027171 на Община Поморие, с цел постигане на по-изгодни финансови условия при погасяване на остатъка от общинския дълг и ежемесечно погасяване на дължимата лихва.

Обезпечение:

Учредяване на особен залог по реда на Закона за особените залози върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи собствени приходи на Общината, съгласно чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закона за публичните финанси и общата изравнителна субсидия за местни дейности на Община Поморие, съгласно чл. 52, ал. 1, т. 1, б. „б“ от ЗПФ, както и залог на вземанията по банковата сметка, по която постъпват гореописаните вземания.

Допълнителна информация по гореизложеното е на разположение на заинтересованите лица в сградата на община Поморие от 08.00 до 17.00 часа.

 

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие обществено обсъждане дълг
Коментари

Още от последните новини