Областният управител: Концесионери сами възстановяват плажовете

Областният управител: Концесионери сами възстановяват плажовете - E-Burgas.com
Предписания са издадени на част от концесионерите на плажове в областта, съобщи пред "Фокус" губернаторът Константин Греберанов. Той посочи, че такъв е случаят с Обзор, където канализацията минава през плажа, донякъде и с Царево, Несебър и Приморско.
 "Всички документи и сметки, представени от кметовете за нанесените щети, сме ги предали на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии и част от парите са вече преведени на Община Поморие. Общо мисля, че цялата нужна сума е около 1 млн. лв. за тези трайни поражения. Скъсани брекоукрепителни съоръжения или нарушение на канализацията която преминава през плажа, те трябва да се възстановят. Там, където пясъкът е оголен и има скали обаче, тези последствия сами се възстановяват от морето", обясни Гребенаров. При своите обиколки из ивиците в региона той е забелязал, че вече самите концесионери възстановяват плажовете, изравняват пясъчната ивица и я почистват.
Той е спокоен за плажовете, защото самите концесионери са разбрали, че колкото по-добре се отнасят към плажа, който стопанисват, толкова по-малко проблеми ще имат. Голяма роля за това са изиграли проверките на МРРБ и на Областна администрация. Тези проверки според Гребенаров не са само в началото на сезона, а регулярни. Той е категоричен, че в годините нещата по плажовете определено са станали по-добри, защото няма и оплаквания за драстични нарушения.
Коментари

Още от последните новини