Облаци и превалявания по Черноморието днес

Облаци и превалявания по Черноморието днес - E-Burgas.com

В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина, където температурите ще са между минус 2° и 1°, ще има условия за образуване на поледици. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, на морския бряг - около 10°-11°, сочи прогнозата на БНТ.

В широки граници ще бъдат и максималните температури – от около 3° в западната част от Дунавската равнина до 8-13° в останалата, по-голяма част от страната. Ще се задържи облачно, в много райони и мъгливо, а в Югозападна България и по Черноморието, ще има и превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, но ще превалява отново главно в южната половина.

В понеделник валежи ще има на много места, по-интензивни и значителни по количество в западната половина от страната. От североизток ще нахлува по-студен въздух и през нощта срещу вторник, главно на места в Предбалкана, дъждът ще се примеси със сняг.

Във вторник от югозапад валежите ще спират. По-съществени количества са възможни в североизточните райони от страната.

Повишена остава вероятността за валежи и в сряда, по-значителни в Западна България и Родопската област.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
време прогноза море
Коментари

Още от последните новини