Облаци и дъжд в Източна България

Облаци и дъжд в Източна България - E-Burgas.com

Днес ще вали главно в източната половина от страната. В западните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0° и 5°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, в отделни райони от мокър сняг. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще е силно, с височина вълните до около 2 метра и половина.

В планините ще е облачно и мъгливо, а валежи от сняг се очакват главно в Източна Стара планина и Странджа. Ще бъде ветровито, ще духа до умерен, в източните райони временно силен североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

С валежи, също предимно от сняг, ще бъде в източните части от Балканите. В южните райони от полуострова облачността ще се разкъсва и намалява. С валежи ще бъде и в много райони от Европа. Интензивни снеговалежи се очакват в северните части от континента. Максималните температури в европейските столици ще бъдат от 0° в Москва до 16° в Мадрид.

У нас, в близките дни ще бъде по-често облачно, с валежи, предимно от сняг и повече в източната половина от страната, а в планинските райони там ще има и условия за навявания. Температурите ще се задържат по-ниски от обичайните за сезона.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Превалявания се очакват в Западна България Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици Валежи и гръмотевици през следобед и през нощта Утре до обяд слънце, следобед облаци и дъжд Рекорден брой градоносни облаци за последните 2 месеца у нас И в неделя ще е облачно и дъждовно
Тагове
облачно дъжд
Коментари