Новите джипки на граничарите били действащи в английската армия, ето я новата ограда (Снимки)

Новите джипки на граничарите били действащи в английската армия, ето я новата ограда (Снимки) - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов се изфука с новите джипове „Ровър“, които родните граничари полчуиха като подарък от английския премиер Дейвид Камерън. Той уж дойде , за да ги инспектира, но се оказа, че е добре запознат с 40-те джипки от въоръжението на англиийската армия.

За първи път Англия подарявала действаща военна техника на друга държава, дори самата процедура била изключително тежка и тромава, такава техника да се дава без пари. „Ще са ни от полза за тази пресечена местност, а и граничарите си ги искаха. Ние не че нямаме пари, напротив, имаме над 3 млрд лева повече събрани прихдои в бюджета, но моралния жест, че те свалят от въръжението си и го пращат тук от Острова, това че сме едно цяло, е големият жест, Ние отдавна не сме за 40 джипки“, коментира премиерът.

Той, заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова и министърът на отбраната Николай Ненчев инспектираха и новата гранична ограда, която се гради край Малко Търново. Пред журналистите те констатираха, че съоръжението е здраво и добре поддържано.

„Гражданите трябва да се чувстват сигурни. Така, както е конструирано и изградено съоръжението, практически не дава възможност за преминаване, дори по лесните участъци. След около 2 месеца ще имаме изградени 146 км“, подчерта министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Галерия
Коментари

Още от последните новини