Нови обучения за децата за 10-та годишнина на Центъра за млади таланти

Нови обучения за децата за 10-та годишнина на Центъра за млади таланти - E-Burgas.com

По случай 10-годишнината от създаването си, Центърът за талантливи деца в Бургас представя обогатена и много разнообразна програма за учебната 2020/2021 г.

Интригуващи и заслужаващи внимание са новите за центъра обучения по екология, актьорско майсторство, анимация и музикално изкуство. Те са създадени от изтъкнати преподаватели и професионалисти специално за нуждите на децата и младежите.

Едно от предложенията е безплатно обучение в Екоклуб "Зелени изследователи" - екопроектът е ориентиран към всички на възраст от 11 до 19 години, с изявен интерес към опазването на околната среда. Негов ръководител е известният български орнитолог и биолог с дългогодишен опит в научната работа - доц. д-р Светла Далакчиева. Постигнала високи резултати като уредник на Природонаучния музай в Бургас и прекарала голяма част от професионалния си стаж в изследване на биоразнообразието в България, доц. д-р Далакчиева работи през последните години с млади хора, на които иска да предаде своите знания и преди всичко да ги запали да обичат, уважат и пазят природата.

"Щастливи сме, че на поканата ни за сътрудничество, откликнаха едни от най-добрите професионалисти и педагози на България. За нас е чест да приветстваме сред нас известния български режисьор, поет, драматург и почетен гражданин на Бургас - Симеон Димитров. Господин Димитров прие да ръководи ателие по актьорско майсторство "Homo ludens - Играещият човек". Това е възможност да се докоснеш до таланта и да се учиш от най-добрите. Вярваме, че всички деца с дарба и интерес в сфера на театралното изкуство ще се влюбят във вълшебството наречено театър", сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" - основател на Център за млади таланти.

Единствен за града е и авторският проект по анимационно кино, с ръководител - Мелина-Елина Бондокова, завършила анимационно кино и режисура, илюстратор на детска литература, носител на множество национални и международни награди за анимация. Иновативната ритъм група "Ритмокосмик", с ръководител - Нина Райхел, педагог по пиано, солфеж, перкусии и вокална техника, изпълнител на джаз, класика и поп-музика на много европейски сцени, е друг пилотен проект на центъра, в който всеки бургаски малчуган може да се включи.

А фолклорното изкуство, математиката, рисуването, приложните изкуства, чуждите езици и новите технологии вече десет години са водещи и предпочитани сред талантите на града.

Единствения в страната сертифициран център за работа с талантливи деца планира и мащабна кампания за откриване и изпреварващо училищното образование обучение и развитие на талантливите деца на Бургас, която предстои през месец септември.

Коментари

Още от последните новини