Нов обрат по делото за красивата Валя

Нов обрат по делото за красивата Валя - E-Burgas.com

Версията за убийство на удавената Валя от Бургас е отново актуална, научи ПИК. "Пратих разследването отново към полицията, те проверяват всичките й движения и контакти в последните й мигове живот", съобщи пред медията ни наблюдаващият бургаски прокурор Димо Маджаров.

След като ченгетата бяха предубедени, че става дума за нещастен случай, сега те са запретнали много сериозно ръкави и работят по версия "убийство".

"Ще направим каквото трябва, за да се стигне до истината по тази трагедия, този път няма да излизаме с бързи становища за самоубийство", обещаха пред ПИК от полицията в Бургас.

Сигналът е дошъл от майката на медицинската сестра Валя Пенка Иванова, която е казала на разследващите, че щерка й се е виждала и с други мъже, без приятелят й - полицаят Валентин, да знае за тях.

 660_35cb3de0077f1941906920fc3616bb25

До този момент няма каквито и да е улики срещу ченгето, но разпитите по този казус щели да продължат поне още две седмици и нещата може да се обърнат сериозно.

Валя Иванова изчезна на 15 април тази година. На същата дата за последно е била забелязана в района на Морската градина в Бургас около 23,30 ч. Тялото и бе открито над месец по-късно - на 19 май, в силна фаза на разложение. Това се случи след сигнал от гражданин, който забелязал човешки труп в района на вълнолома от страната на морската гара. Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена, и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно.

Смъртта й потресе цяла България и месеци след нещастието продължава да предизвиква коментари.

Коментари

Още от последните новини