Нов кът за отдих и паркова мебел зад бл. 46 в "Бр. Миладинови"

Нов кът за отдих и паркова мебел зад бл. 46 в

Стартира изпълнението на проект за благоустрояване на пространството около бл.46 в к-с „Братя Миладинови“. Той е финансиран с общински средства по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица".

Зад бл.46 има хубави стари дървета, като ще бъдат запазени почти всичките. Между тях ще се изгради алейна мрежа с кът за отдих. Ще бъде поставена паркова мебел. Предстои също така ремонт на тротоарите около блока и изграждане на малък паркинг за 5-7 автомобила.

Дейностите, които се изпълняват, са поискани от жителите на блока и няколко пъти съгласувани с тях.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. До този момент са подадени над 130 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми. В ход е изпълнението на двайсетина одобрени проекта. 

Коментари

Още от последните новини