Николай Нанков открива новия път за Слънчев бряг и обхода на Ахелой

Николай Нанков открива новия път за Слънчев бряг и обхода на Ахелой  - E-Burgas.com
снимка: infrastructure.bg

Утре министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка между Поморие и Ахелой и обходния път на Ахелой. Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон.

Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4.4 км са обходния път на Ахелой, а 4.7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

Пътят Бургас – Слънчев бряг: Обход на Ахелой

На 2 ноември 2017 г. започна строителството на обходния път на град Ахелой, част от път I-9 Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет се изгради изцяло ново трасе, с което транзитният трафик е изведен извън Ахелой. Изпълнител на строително-монтажните работи е "Трейс груп холд" АД. Стойността на договора за строителство е 19 367 639.21 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни. Строителният надзор се осъществява ДЗЗД "План Инвест Сърч", в което участват: "План инвест Пловдив" ЕООД, "Инфра Инвест" ООД, "Сърч Корпорейшън СРЛ" и "НТСС Консултинженеринг" ЕООД. Авторски надзор упражнява Обединение ВИП, съставено от "Виа План" ЕООД, "Трансконсулт-22" ООД и "Пътконсулт 2004" ЕООД. Авторският надзор за големите съоръжения и пътната връзка осъществява "Трафик Холдинг" ЕООД. Договорът за строителство с "Трейс Груп Холд" беше подписан на 25 октомври 2017 г.

В рамките на проекта е построена отсечка с дължина 4.5 км от Път I-9 "Слънчев бряг - Бургас", участък Обход на Ахелой от км 207.726.37 до км 212.233.06. Новото трасе е с габарит Г20 с две самостоятелни платна с по две ленти за движение.

Церемонията по откриването на обекта ще се състои от 17 часа на 15 юни 2018 г. в началото на реконструираната отсечка, пътувайки от Поморие към Ахелой (при 217-ти км на път I-9 Слънчев бряг - Бургас).

infrastructure.bg

Коментари

Още от последните новини