Николай Димитров: Обзор е на дефицит всяка година, искат да застроят Емона и Иракли

Николай Димитров: Обзор е на дефицит всяка година, искат да застроят Емона и Иракли - E-Burgas.com

"Нека да покажем на цяла България, че не искаме нашето семейство да се дели!" заяви кметът на Несебър

"Как в Обзор искат да правят отделна община, след като всяка година са на дефицит? Ами, те го казаха сами. Ще разширим легловата база, ще направим 30 хил, легла, 50 хил, легла... Накъде ще се разшири легловата база? В Паницово и Приселци няма как да се разшири. Но ще се разшири в Емона и Иракли. Затова се бързаше да стане този референдум малко преди изборите, за да може да се направи план и всички тези територии, които са запазени като природа от община Несебър, да се застроят. "

Това заяви кметът на община Несебър Николай Димитров по време на днешния протест против отделянето на град Обзор в отделна община. В проявата се включиха около 200 души от селищата Обзор, Паницово, Баня, Приселци, Козница, Раковсково и Емона. Според тях отделянето на Обзор в нова община нарушава цялостта на община Несебър. Присъстващите издигнаха плакати "Несебър не се дели" и "Да запазим Иракли".

"Тук днес има жители на община Несебър от всички съставни селища. Не както на измисления митинг, на който събраха хора от Сопот и от Перник, където подменят вота на хора. Не е нужно да казвам, че община Несебър през годините е дофинансирала град Обзор, който е един прекрасен град." заяви още кметът Николай Димитров.

В момента на пл. „Жулиета Шишманова“ в Несебър тече подписка, в която присъстващите се подписват против отделянето на Обзор в отделна община. 

Галерия
Свързани статии
Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите От утре паяк ще отстранява нарушители по улиците на Обзор Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) Стотици гуми, железа и кофи извадиха от дъното на морето край Несебър Ученици от СУ "Любен Каравелов" за пореден път прославиха Несебър
Тагове
Несебър Обзор Николай Димитров
Коментари

Още от последните новини