Нефтохимик на път да се върне във футболния елит, получи покана за Висшата лига

Нефтохимик на път да се върне във футболния елит, получи покана за Висшата лига - E-Burgas.com

Властта в Бургас проведе първата си среща с ръководството на Шейховете, общината ще бъде главен акционер

Най-успешният бургаски футболен клуб Нефтохимик е на път да се завърне във футболния елит. Това ще се случи ако „зелените“ играят в бъдещата Висша лига по футбол, като благодетелят на Нафтата Мартин Бошнаков вече е получил покана за участие.

Днес се състоя и среща между хора от ръководството на клуба и представители на всички партии в Общинския съвет, като казуата е приета присърце от всички. Идеята е общината да стане главен акционер на Нефтохимик, като по този начин ще се превърне в гарант за бизнеса като евентуален инвеститор. А интерес от фирмите вече има, разкриха общинските съветници, които бяха на днешната среща.

„Всички стоим зад идеята, предстои тя да бъде обсъждана и в Общински съвет. Ако Нефтохимик участва във Висшата лига това означава да го изтрием от текущото му състояние, но има и много неща, които и те трябва да променят – в нагласата си, в работата си и т.н., тъй като има и конкретни изисквания, които трябва да се покриват. Ще започнем на чисто с Нефтохимик, като си вземем поуките от Черноморец“, сподели общинският съветник Евгений Мосинов.

Днес бе обсъдено възможното финансиране, като пари ще влизат от телевизионни права, продажба на билети, тъй като се очаква много по-голям зрителски интерес във Висшата лига, както и от големи бургаски компании, на които ще бъде предложено да бъдат акционери.

Още не е ставало въпрос какви конкретни суми ще са нужни на Нефтохимик да участва във Висшата лига, предвидена е нова среща между властта и ръководството на клуба идния вторник за доуточнаяване на по-конкретни параметри.

Коментари

Още от последните новини