Неделчо Андреев: За да участвате в "Бургас рън" е необходимо просто да станете от дивана и да се забавлявате

Неделчо Андреев: За да участвате в

Тази година във фестивала за първи път ще бъде включена полумаратонска дистанция от 21 км.

Неделчо Андреев е на 33 години, роден е в Бургас и почти целият му живот е минал край морето. От скоро се мести в София, където живее със своята съпруга.  Работи в сферата на недвижимите имоти, но извън това се занимава с организацията на спортни и културни събития.

Самият той определя фестивала "Бургас рън" като голямата си гордост, произлязла от идеята и усилията на група страхотни приятели. Тази година фестивалът ще се проведе на 12 септември, а стартът ще бъде даде на Морска гара.  Участниците ще могат да изберат дали да бягат  5, 10 или 21 км, а организаторите им обещават много забавления. 

 

Кога и как се роди идеята за фестивала „Бургас Рън“?

Идеята възникна през 2018 г., докато си тичахме за пореден път по крайбрежната алея. След което се събрахме няколко човека и си казахме - "Въййй, в Бургас няма такова бягане, дай да го направим." По това време бяхме ходили на доста мероприятия в цялата страна и чужбина, като събрахме впечатления от там. Запитахме се какво искаме и какво липсва, минахме през много концепции, планове и накрая се роди Бургас Рън.

Сложна ли е организацията на такова събитие в Бургас и кой ти помага в това начинание?

Като всяко масово мероприятие, организацията не е никак лека. Координация между власти, Община, спонсори, партньори, бегачи, подизпълнители и сума ти други неща. Екипът наброява петима души, а в разширения си състав стига до десет. Хора с различна ангажираност и ограничено време, но създаващи много стойност и влагащи много любов.

Какво значи за теб спорта и конкретно бягането?

Бягането ме e Баси Кефа - заради него пътуваш, влизаш във форма и се учиш да си поставяш дългосрочни цели (иначе боли). Срещаш супер хора, пиеш доста бира и се научаваш как да ти е хубаво като свърши.

Има ли някакво послание, което искаш „Бургас рън“ да носи за участниците в него и жителите на града?

Всяка година мислим слоган, мото или както се нарича. "Най-трудно е да застанеш на старта", "Тичай към себе си" и т.н.

Какви дистанции ще предложите на участниците на 12 септември?

Тази година за първи път включваме полумаратонска дистанция от 21 км. Участниците също ще могат да изпробват 5 и 10 км., както и традиционното бягане на деца и родители с колички. Стартът ще дадем на Морска гара, после отиваме по крайбрежната алея, като някои от бегачите ще се озоват и в кв. Сарафово.

За кого е подходящ този фестивал и с какви думи ще се обърнеш към хората, които смятат, че няма да могат да се справят?

Фестивалът е подходящ за всички. Имаме участници от 0 до 70 год. Идеята е дори да не си бегач да пробваш, а ако не искаш да пробваш просто се забавлявай.

Всеки може да се справи. Вълнението на старта веднага премахва всякакви съмнения. Просто е - станете от дивана, обуйте си маратонките, загрейте добре ставите, потичайте, малко стречинг, съберете се с приятели, забавлявайте се, слушайте хубава музика, пълнете си очите с красиви и стойностни неща, пийте бира и после повторете. Бягането е само част от процеса.

Имате ли амбиция за разрастване на фестивала и как ти лично си го представяш след време?

От самото начало си го представяме като маратон с много музика, забавления, изложение, културно-спортна програма и много, много приятели от и извън Бургас, които идват да посетят града и да прекарат един страхотен уикенд.

Вярваме, че Бургас може да затвърди позицията си на спортен и фестивален град, не в състезателно темпо с амбицията на всяка цена да си първи, а по-скоро да се забавляваш и да се радваш на процеса с приятели. За четвърта година сме на различна локация, всяка година подобряваме нещо, за да може хората да си изкарат супер. 

Свързани статии
Остават седем дни: Запознайте се с всички трасета на "Бургас рън" Бургас, бягане, музика, усмивки, фестивал!
Тагове
Бургас рън Неделчо Андреев
Коментари

Още от последните новини