Наркодилърите в Бургас не си взеха почивка по Коледа

Наркодилърите в Бургас не си взеха почивка по Коледа  - E-Burgas.com

Няколко младежи прекараха празниците в ареста

Трите почивни дни около Коледа се оказаха работни за много от бургаските дилъри, които решиха да заработят по някой допълнителен лев по празниците. Голяма част от тях обаче свършиха в ареста, след като бяха спипани от полицията. 

На 23 декември са задържани трима младежи на по 18 години, в които са открити 24 топчета канабис. В портфейла на едно от момчетата е намерено и пликче с бяло кристалообразно вещество, точния състав на което в процес на изясняване. Младежите са задържани със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ден по късно в района на блок 84 в к-с "Меден рудник" е извършена проверка на 16-годишен бургазлия, като констатирали, че същият трябвало да закупи наркотични вещества в кафене, разположено до бл. 79. Задържан е 18-годишен бургазлия който малко преди задържането успял да зарови в саксия в заведението пликче с пико. Наркотикът е намерен и иззет, а младежът е задържан за срок до 24 часа. 

Три часа след Бъдни вечер в района на блок 126 в к-с "Славейков" е спрян за проверка лек автомобил «Сеат Ибиза», с бургаска регистрация, управляван от 26-годишен мъж от Русе. У него са намерени и иззети пликче канабис и три пликчета с амфетамин. Мъжът е тестван с drug test 5000 за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Русенецът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Наркотици са намерени и в затворническото общежитие Житарово на 25 декември. При получаване на пратка за задържано лице, открито и иззето е хапче с щампа и капсула от антибиотик, съдържаща "екстази". Установено е, че багажа е донесен от 49 годишна жена и  51 годишен мъж, които са задържани със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. 

 

Коментари

Още от последните новини