Пациент нападна медик докато го лекува

Пациент нападна медик докато го лекува - E-Burgas.com

Пациент удари фелдшер, докато обработва раната му в Момчилград, съобщава NOVA. Инцидентът е станал в събота.

Медицински екип бил повикан за пациент с порезна рана от село Багрянка. При обработването ѝ станало ясно, че мястото трябва да се зашие и екипът насочил мъжа към хирургия за шев. Пациентът отказал, но след час и половина сам пристигнал във филиала. На работа вече била нощната смяна.

"Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван", каза д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали.

Д-р Ангелов твърди, че не е дал повод за агресия, а че пациентът е бил пиян.

„Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваш”, разказа д-р Ангелов.

Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според д-р Митков от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици.

„Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по такъв случай”, каза д-р Митков. Притеснява се обаче, че вече има примери на напуснали медици. „В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият дефицит е един от основните проблеми не центровете за спешна помощ”, обясни д-р Митков.

Свързани статии
Пребиха спешен медик пред дома му във Враца Меджидиев: Ситуацията с липсата на лекарства е овладяна Криза за антибиотици надвисна над Бургас Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Фармацевти: Няма липсващи лекарства, но не винаги достигат до пациентите Община Бургас търси да назначи училищни лекари Правителството отделя още 35 млн. лв. за ремдесивир Десетина души нахлуха в болница, за да се саморазправят с лекар Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки)
Тагове
нападение лекар
Коментари

Още от последните новини