Над 2 милиона лева събра Българската Коледа

Над 2 милиона лева събра Българската Коледа - E-Burgas.com

Набраната сума по благотворителната инициатива на държавния глава на България "Българската Коледа" надмина 2 милиона лева. Това съобщиха от пресслужбата на президентството.

След края на благотворителния спектакъл на шестнадесетото издание на "Българската Коледа", който се състоя навръх Рождество Христово в Народния театър "Иван Вазов", сумата в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания е надминала 2 млн. лв., а събирането на средства продължава.

Към момента са изпратени 560 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември.

Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лева, a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които "Българската Коледа" помага.

В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Коментари

Още от последните новини