МВР отчита спад на престъпленията през 2021

МВР отчита спад на престъпленията през 2021 - E-Burgas.com

Статистическите данни на полицията отчитат устойчива тенденция за намаление на престъпленията през периода януари-ноември 2021 г. (с 8%) спрямо същия период на предходната година.

Същевременно през тази година са разкрити повече регистрирани престъпления - 46%. Спрямо същия период на 2020 г. (43%) повишението е с 3 пункта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-осезаемо - с 31%, е намалението при кражбите на моторни превозни средства (411 регистрирани през 2020 година, 282 - през настоящата).

При грабежите намалението е с почти 21% (регистрираните през тази година са 772, за същия период на миналата броят им е 974).

Отбелязва се спад още при кражбите - с почти 14%, и при престъпленията, свързани с наркотици - с 3,4%, като при тях разкриваемостта тази година е близо 75% (повишение със 7,5 пункта спрямо миналата година).

Регистрираните през тази година убийства са с 21 повече. Разкриваемостта обаче и през двата периода - месеците януари-ноември на 2020 и 2021 година, е почти 100%.

Свързани статии
Над 50% от българите доволни от МВР Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Зам.-министър на МВР: Правим всичко, за да отговорим на справедливите искания на служителите Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат Рашков: Предстои реформа в МВР МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция
Тагове
мвр престъпления
Коментари

Още от последните новини