МРРБ ще преразгледа спорния текст за уличната регулация и Наредбата за техническите паспорти на строежите

МРРБ ще преразгледа спорния текст за уличната регулация и Наредбата за техническите паспорти на строежите - E-Burgas.com

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, във връзка с изразеното несъгласие от кметове на общини и всички браншови организации, които имат пряко отношение към инвестиционното проектиране и строителния процес, създава работна група с цел промяна на спорния текст на чл.148, ал.16 от ЗУТ, изменен в бр.20 на ДВ, от 9 март 2021г., касаещ условието за получаване на разрешение за строеж за прилагане на улична регулация.

Работната група ще разгледа всички предложения на съсловните организации и ще бъдат направени и други належащи промени в ЗУТ с цел да се отговори на обществения интерес.

Ще бъдат обсъдени и ще се дадат предложения във връзка с промяна на сроковете, предвидени в Наредба 5 за техническите паспорти на строежите. 

Свързани статии
Над половин милиард лева са заложени в програмата за саниране Зам.-мининистър Шишков: Целта е не да се спре пътното строителство, а да е в полза на обществото Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж" Над 30-годишна частна сграда в Бургас лъсна като нова след санирането (Снимки) Министър Комитова опроверга твърденията за спряно строителство Министър Комитова: Правим всичко възможно да решим проблеми, трупани с години Нови зам.-министри започнаха работа в МРРБ Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Министър Комитова отговори на "Автомагистрали": Раздали сте 1,8 млрд. лв. на избрани фирми
Тагове
сгради технически паспорти мррб
Коментари

Още от последните новини