МРРБ ще преразгледа спорния текст за уличната регулация и Наредбата за техническите паспорти на строежите

МРРБ ще преразгледа спорния текст за уличната регулация и Наредбата за техническите паспорти на строежите - E-Burgas.com

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, във връзка с изразеното несъгласие от кметове на общини и всички браншови организации, които имат пряко отношение към инвестиционното проектиране и строителния процес, създава работна група с цел промяна на спорния текст на чл.148, ал.16 от ЗУТ, изменен в бр.20 на ДВ, от 9 март 2021г., касаещ условието за получаване на разрешение за строеж за прилагане на улична регулация.

Работната група ще разгледа всички предложения на съсловните организации и ще бъдат направени и други належащи промени в ЗУТ с цел да се отговори на обществения интерес.

Ще бъдат обсъдени и ще се дадат предложения във връзка с промяна на сроковете, предвидени в Наредба 5 за техническите паспорти на строежите. 

Свързани статии
Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Министър Комитова отговори на "Автомагистрали": Раздали сте 1,8 млрд. лв. на избрани фирми Министър Комитова: Инициативата „Три морета“ ще допринесе за икономическото развитие на България Проверки ще тресат и Регионалното министерство Министър Комитова, МРРБ: Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното Удължават срока за техническите паспорти до края на 2024 Подпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавируса Наливат 6,7 млрд.лв. в общините до 2027 129 млн. лева за борбата с пандемията до 2024 вади Регионалното министерство
Тагове
сгради технически паспорти мррб
Коментари

Още от последните новини