Младите състезатели по борба на Бургас са най-добрите в България!

 Младите състезатели по борба на Бургас са най-добрите в България! - E-Burgas.com

Куп медали, сред които 5 златни, спечелиха младите състезатели по борба от двата бургаски клуба - "Черноморец" и "Бургас", ръководени съответно от Стефан Георгиев и Николай Дачев. Това се случи през изтеклия уикенд, по време на държавния шампионат за юноши до 20 години, провел се в Сливен.

Борците на "Черноморец" спечелиха купата за най-добро отборно представяне. Бургазлии оглавиха класирането в свободния стил със 130 точки, а техни подгласници станаха връстниците им от "Сливен" със 124 т., трети са "Левски" с 94. Димитър Ангелов от "Черноморец" заслужи наградата за най-резултатен състезател на турнира. Той спечели златото в категория до 70 кг. Останалите призьори на клуба са:

Киро Михов - първо място в категория 74 кг.

Илия Христов - първо място в категория 86 кг.

Стоян Йорданов - първо място в категория 125 кг.

Петър Михов - пето място в категория 79 кг.

Мирослав Николов - пето място в категория 86 кг.

Петото злато за Бургас спечели младият Едмонд Назарян в класическия стил. Той взе и купата за най-техничен състезател. 18-годишният талант на клуб по борба "Бургас" ликува с титлата в дебютната за него категория до 60 кг. На финала европейският шампион за мъже записа победа с технически туш - 9:0 срещу Иван Иванов от НСА. Двубоят приключи в рамките на 2 минути. Преди това Назарян - младши спечели на полуфиналите с 9:1.

Отлични резултати постигнаха още няколко класици на "Бургас":

Георги Райнов - второ място  в категория 52 кг.

Павлина Вълкова - второ място при девойките до 68 кг.

Кристислав Радев - трето място в категория 130 кг.

Деница Илиева - трето място при девойките до 62 кг.

Теодор Русев - пето място в категория 77 кг.

Кметът Димитър Николов поздравява младите бургаски състезатели и техните треньори за постигнатите сериозни успехи.

"Не искаме предварително да натоварваме с високи очаквания и огромна отговорност тези талантливи момчета и момичета, но съм на мнение, че тайно можем да се надяваме догодина, живот и здраве, някой от тях да спечели медал и на олимпиадата в Токио", коментира кметът. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини