Министерството за "Смокиня": Никой не може да прави забрани на свободната зона!

Министерството за

"Летовниците могат свободно да разполагат плажни принадлежности - чадъри, шезлонги и шатри на територията на свободните зони на плажовете". Това заяви инспекторът от Министерството на туризма Емил Чолаков след предизвикана проверка заради репортаж на bTV, който показа как концесионерът на плаж "Смокиня" опитва да реryлира поставянето на шатри и дори употребата на хладилни чанти в свободната зона, като оправдава това с мерките срещу COV1D-19.

"Относно забраните за внасяне на храни, напитки и хладилни чанти - това не е от компетентноспа на Министерството на туризма. По тези въпроси компетентните органи са БАБХ и РЗИ", каза още Чолаков.

Министерството на здравеопазването също заяви, че ограничение да не се поставят шатри на плажа, което да е наложено от МЗ, няма.

В следващите няколко дни ще бъде направено предписание на концесионера на плаж "Смокиня" за премахване на забранителните табели, а той ще трябва да се обоснове на какво основание е въвел това ограничение.

 

Свързани статии
Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Щастлива развръзка: Махат скандалната табела от "Смокиня" Проверяват плаж в Приморско за нерегламентирани резервации на шезлонги Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Прокуратурата извършва допълнителни проверки Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“
Тагове
Смокиня плажуващи свободна зона
Коментари

Още от последните новини