Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“

Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“ - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Окръжна прокуратура – Бургас се самосезира по публикациите в медиите, касаещи извършено разораване на пясъчна ивица на созополския плаж „Смокиня“.

Разпоредена е проверка по данни, посочени в медийни публикации, касаещи разораване на пясъчна ивица на плаж „Смокиня“, общ. Созопол. Проверката ще бъде осъществена от служители на ОД на МВР – Бургас, които имат правомощия за извършването й, установени в чл. 32, ал. 11, вр. чл. 30, ал. 3 от ЗУЧК.Действията по проверката започват незабавно. При стартиране на административно наказателно производство и при констатация на административно нарушение може да бъде използван целия обем на възможности, предвидени в чл. 41, вр.чл. 20 и чл. 21 по ЗАНН, които позволяват отнемане в полза на държавата на средствата, с които е осъществено нарушението.

С цел предотвратяване и преустановяване на административните нарушения по ЗУЧК, както и за предотвратяване и отстраняване на вредните последици от тях, компетентният или оправомощени от него длъжностни лица могат да приложат и административни мерки спрямо физически или юридически лица, съобразно чл. 34 от ЗУЧК.

Окръжна прокуратура – Бургас трябва да бъде уведомена за предприетите мерки в срок до 19.04.2021 г.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол
Тагове
дюни смокиня разораване созопол
Коментари

Още от последните новини