Министерството на туризма започна проверки по Черноморието

Министерството на туризма започна проверки по Черноморието  - E-Burgas.com

Започнаха проверки по Черноморието за цените на плажните принадлежности. В периода 1 юни - 2 юли експерти от Министерство на туризма са проверили 125 охраняеми морски плажове и 6 неохраняеми. Инспекцията ще продължи през целия летен сезон морските плажове, показа bTV.

Установено е, че има морски плажове, които са намалили цените на плажните принадлежности спрямо максималните, определени в съответния договор за наем или концесия, с цел да облекчат българските и чуждестранните туристи.

На 4 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо. На седем морски плажа, отдадени на концесия, чадърите и шезлонгите ще бъдат безплатни през този сезон: „Ривиера", „Буните 2",„Обзор Мотела", Бургас - север, Бургас - централен, Приморско - централен, Къмпинг „Нестинарка".

На 50 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лв. с ДДС. Концесионерите на 48 морски плажа са намалили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 4 морски плажа, отдадени под наем, чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летен сезон 2021 г., а именно: "Шкорпиловци - юг" „Ахелой", „Атанасовска коса", "Царево Централен".

На 23 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лв. с ДДС. На 22 морски плажа наемателите са заявили намаляване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

Към настоящия момент са изготвени 19 споразумения с наематели и 48 споразумения с концесионери или общо 67 споразумения. На някои от морските плажове се предлагат зони с безплатни плажни принадлежности, но те не влизат в статистиката. От общо 132 морски плажа: Безплатните са общо са 11 бр., С цени от 1 до 5 лв. с ДДС са 73 бр., Без намаление към настоящия момент са 55 бр.

Морските плажове без чадъри и шезлонги са 4 броя: „Рибарски", „Батовски", „Созопол - запад част 2" и „Минерален басейн - юг".

Свързани статии
Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември Слънчева събота на морския бряг, температурата на водата - 24-25° Морето през септември - до 30% по-евтино Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Тръгва вълна от съдебни дела заради провалени почивки Задържаха трима мъже в Черноморец за разпространение на наркотици Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите
Тагове
море проверки плажове Министерство на туризма
Коментари

Още от последните новини