Медицинска сестра първа с ваксина в Бургас

Медицинска сестра първа с ваксина в Бургас  - E-Burgas.com

Медицинската сестра Златина Парушева е първият ваксиниран медик срещу Ковид- 19 в Бургас. Тя е с 40 годишен стаж и дава дежурства в триажния център към УМБАЛ Бургас от самото му откриване.  Вторият ваксиниран е д-р Владислав Русинов от УМБАЛ Бургас. 

Ваксинирането беше извършено в специален кабинет в ДКЦ " Николай Чудотворец " точно в 10 ч. Общо 120 медици ще бъдат ваксинирани днес в 10 лечебни заведения в Бургас. Единствено, работещите в Спешна помощ ще бъдат ваксинирани в открития кабинет в РЗИ Бургас, допълва БГНЕС. 

1800 медици от Бургас са изявили желание да се ваксинират на първия етап. Вчера бяха доставени 250 дози от ваксината. Ваксинирането в Бургас ще продължи още два дни. 

Свързани статии
Откриха нов по-заразен вариант на коронавируса в Япония След информация във фейсбук: РЗИ отрече да има починал лекар след поставяне на ваксина Отложиха доставянето на новата пратка ваксини Епидемиолог: Да сме готови за трета вълна на коронавируса! 1002 новозаразени, 2023 са излекувани за денонощието Одобриха ваксината на "Модерна" за ЕС Удължават карантината в Германия Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19 82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид Създават система за проследяване на реакцията при ваксинираните
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини