Медицинска сестра първа с ваксина в Бургас

Медицинска сестра първа с ваксина в Бургас  - E-Burgas.com

Медицинската сестра Златина Парушева е първият ваксиниран медик срещу Ковид- 19 в Бургас. Тя е с 40 годишен стаж и дава дежурства в триажния център към УМБАЛ Бургас от самото му откриване.  Вторият ваксиниран е д-р Владислав Русинов от УМБАЛ Бургас. 

Ваксинирането беше извършено в специален кабинет в ДКЦ " Николай Чудотворец " точно в 10 ч. Общо 120 медици ще бъдат ваксинирани днес в 10 лечебни заведения в Бургас. Единствено, работещите в Спешна помощ ще бъдат ваксинирани в открития кабинет в РЗИ Бургас, допълва БГНЕС. 

1800 медици от Бургас са изявили желание да се ваксинират на първия етап. Вчера бяха доставени 250 дози от ваксината. Ваксинирането в Бургас ще продължи още два дни. 

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини