Марияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успех

Марияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успех - E-Burgas.com
cross.bg

Бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи, заяви Николова

Българският туристически бранш по прогнози се нуждае от около 160 млн. лева за покриване на загуби, причинени от пандемията, като осигурената стартова сума за компенсации към момента е над 10 млн. лева. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, според която този бюджет ще подпомогне около 1000 фирми в сектора.

Тя уточни, че мярката, която се коментира за сектора 80/20, все още не е внесена за обсъждане в Тристранния съвет.

Николова има забележки по отношение на рекламната кампания на Министерството на туризма, каза тя, визирайки работата на предшественичката си – Николина Ангелкова.

"Смятам, че бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи“, каза тя и допълни, че разчита на българските туристи и през зимния сезон. По думите й бюджетът за реклама в социалните мрежи е достатъчен – около половин милион лева.

Вицепремиерът отбеляза, че от страните на Балканите България е с най-ниска заболеваемост от коронавирус, което ни прави безопасна дестинация. Ето защо ще бъдат рекламирани слабо известни места в България, като най-лесно това става през социалните мрежи, пише investor.bg.

"Не можем да кажем, че летният сезон е успешен, но имаме успех в някои от курортите по Южното Черноморие, имаме и спад на места по Северното Черноморие.

Свързани статии
Ловци откриват ловния сезон, още по-разсъмване бяха проведени инструктажи Румънци и поляци спасили сезона в курортите ни Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Пуст "Слънчев бряг" през септември въпреки ниските цени Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Туристическият сезон почти двойно по-успешен от предишния Над 2,5 млн. туристи почивали в България от началото на май Мизерни условия, лоша хигиена и скъпи чадъри сред основните оплаквания на туристите по Черноморието Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг
Тагове
туризъм сезон марияна николова
Коментари

Още от последните новини