Марияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успех

Марияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успех - E-Burgas.com
cross.bg

Бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи, заяви Николова

Българският туристически бранш по прогнози се нуждае от около 160 млн. лева за покриване на загуби, причинени от пандемията, като осигурената стартова сума за компенсации към момента е над 10 млн. лева. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, според която този бюджет ще подпомогне около 1000 фирми в сектора.

Тя уточни, че мярката, която се коментира за сектора 80/20, все още не е внесена за обсъждане в Тристранния съвет.

Николова има забележки по отношение на рекламната кампания на Министерството на туризма, каза тя, визирайки работата на предшественичката си – Николина Ангелкова.

"Смятам, че бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи“, каза тя и допълни, че разчита на българските туристи и през зимния сезон. По думите й бюджетът за реклама в социалните мрежи е достатъчен – около половин милион лева.

Вицепремиерът отбеляза, че от страните на Балканите България е с най-ниска заболеваемост от коронавирус, което ни прави безопасна дестинация. Ето защо ще бъдат рекламирани слабо известни места в България, като най-лесно това става през социалните мрежи, пише investor.bg.

"Не можем да кажем, че летният сезон е успешен, но имаме успех в някои от курортите по Южното Черноморие, имаме и спад на места по Северното Черноморие.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа
Тагове
туризъм сезон марияна николова
Коментари