Мария Нейкова: В Бургас работим за добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията

Мария Нейкова: В Бургас работим за добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията - E-Burgas.com

Областният управител Мария Нейкова проведе работна среща с новият търговски съветник  на посолството на Австрия в България Филип Купфер.

Посещението в Бургас е по покана на почетния консул в Бургас Радостина Иванова и в продължение на усилията на областния управител за задълбочаване на международните контакти на областта.

„В област Бургас работим усилено за създаването на добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията.“ – каза областният управител. Нейкова запозна гостите с инвестиционния потенциал на региона. Тя презентира предимствата на индустриалните зони  и отправи предложение за организиране на съвместен икономически форум. Едно такова събитие ще осигури възможност за директни разговори между представителите на бизнеса. Това ще спомогне и за популяризиране на района, който на този етап не е достатъчно познат на австрийците.  

От своя страна Купфер подчерта, че България е много добър партньор на Австрия. Страната е вторият най-голям чуждестранен инвеститор у нас, след Нидерландия. Над 20 000 българи работят в австрийските фирми инвестирали в страната ни. Според него Бургас има потенциал да привлече такива и на своя територия.

Областният управител Мария Нейкова отправи предложение за сътрудничество с регион от Австрия близък като характеристика на бургаска област, което да постави акцент върху образованието, туризма и производствената промишленост.           

В  срещата участие взеха зам.областните управители Божан Божанов и Асен Бонджев, почетнияt консул на Австрия в Бургас Радостина Иванова.

Свързани статии
Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро Областна управа-Бургас: ВиК активите да преминат към Регионалното министерство Мария Нейкова настоява Несебър да получи финансиране за реконструкция на Стария град Областният управител ще настоява за нова художествена галерия в Бургас Мария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажовете Френска компания хвърлила око на о-в „Св.Кирик“, ще се првърне ли в световен културен център?
Тагове
Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини