Манолова: Оставки за депутатите отменили детските надбавки

Манолова: Оставки за депутатите отменили детските надбавки - E-Burgas.com

Доставната цена на PCR тестовете е 17 лв., а хората ги плащат по над 100 лв., каза Манолова

Борисов да не обикаля държавата, да спре при палатката на полицаите до Народното събрание и да обясни защо увеличението, което обеща на полицаите, е за сметка на отнемане на парите от децата. Депутатите, които внесоха скандалните поправки за отмяна на детските надбавки за всички деца, независимо от доходите на родителите, да си подадат оставките. Полицаите също имат семейства и деца, също искат децата да получават надбавки и в никакъв случай не искат деца да не взимат надбавки заради техните заплати.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Добрич, където днес има среща с граждани.

Разпъването на палатка от протестиращите полицаи е следващ вот на недоверие към правителството, след като фелдшерите и лекарските асистенти дадоха своя вот на недоверие вчера и поискаха оставката на Борисов, на здравния министър и на цялото правителството. Преди това същото направиха и медицинските сестри и специалисти. Очакваме и бизнесът да го направи заради липсата на подкрепа от държавата на прага на нова криза заради втората вълна от коронавируса, допълни Манолова.

Противопоставянето на хора срещу хора е маниер, който Борисов въведе и който поразява обществото. Лечението за това е оставка, каза Манолова.

Тя призова за безплатни PCR тестове и командироване на държавните служители в помощ на РЗИ за уведомяване и изпращане на препоръки на контактните лица на COVID-19 болни.

Хората не могат да си позволят по над 100 лв. за PCR тестове, особено за няколко души в семейството. Шефът на НЗОК обяви, че доставната цена на тестовете е 17 лв., но в лабораториите и в Центъра по заразни болести са по 120-130 лв. Има фирми, които са спечелили около 50 млн. лв. от разпространението на заразата, докато хората сами си търсят линейка, болнично легло, PCR тестове, каза още Манолова.

Свързани статии
Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3" Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас Манолова и Табаков представиха платформата си в Бургас, обещаха 1000 лв. минимална работна заплата Мая Манолова и Живко Табаков искат спешен ремонт на възлов път до село Черни връх Мая Манолова и Живко Табаков откриха приемна на „Изправи се. БГ” в Бургас Мая Манолова: За фирмите до властта се харчи богато, а до хората не достига нищо (Видео) Народното събрание обсъжда исканата оставка на Караянчева днес Утре гласуват за оставката на Караянчева Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите
Тагове
манолова детски надбавки оставка
Коментари

Още от последните новини