Мъж, завърнал се от Банско и млада бургазлийка са новите два случая в областта

Мъж, завърнал се от Банско и млада бургазлийка са новите два случая в областта - E-Burgas.com

Два са случаите на заразени с коронавирус в областта - мъж на 34 години, завърнал се от Банско след паданаето на карантината в курортното градче и 33-годишна бургазлийка. Това заяви ген. Мутафчийски тази сутрин. "Случаите на COVID-19 у нас са вече 498. Има първи случай във Враца. Заразеният там е мъж на 57 години", добави генералът.

За вчерашния ден са потвърдени 21 случая. В болница са настанени 173 души, изследвани са над 350. В София са приети 97 души, от тях 17 са интензивни, в Пловдив приетите са 14, три са интензивни. 

Към момента има 34 излекувани.

"В София има 8 случая. В Пазарджик има 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет. В Добрич има бебе на 1 годинка с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни", съобщи още Мутафчийски.

„49-годишен мъж е приет в 16:30 вчера, интубиран е. Все още не е доказано, но е с типична картина. След което със сърдечна недостатъчност е починал в 21 часа тази нощ. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза още той.

Мутафчийски потвърди, че в Костинброд има потвърдени 5 случая на заразата.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас несебър
Коментари

Още от последните новини