Летният сезон започва от 1 юли

Летният сезон започва от 1 юли - E-Burgas.com

Работим в тази посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли. Това означава да имаме възможност да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юни плажовете ще бъдат готови. Това заяви в ефира на NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Абсолютно неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи", заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

"Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки", добави Ангелкова. Тя поясни, че в сектора не всичко работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май. В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризма.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби
Тагове
туризъм сезон слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини