Лекарите от ВМА с кампания "Аз ще се ваксинирам"

Лекарите от ВМА с кампания

Лекарите от ВМА поведоха кампания "Аз ще се ваксинирам", с което да дадат пример на всички българи, които трябва да вземат това важно решение през следващите месеци. Очаква се медиците да са първите ваксинирани лица в България, след което ще дойде ред на служителите на МВР, възрастните хора и преподавателите. 

„Това е единственото вярно и отговорно решение, за да не допусна да бъда източник на зараза към моите пациенти, колеги, приятели, близки, майка, баща.

Призовавам моите колеги да се информират от научни източници, да бъдат на нивото, на което се очаква от тях, за да са полезни за своите пациенти и да дадат верните съвети.
Медицината се развива с гигантски крачки. А изискванията към нас са да бъдем непрекъснато на пулса на времето, с промените, които се случват в медицината, за да може да дадем вярно послание."
написа гнерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Освен него досега в кампанията са се включили проф. д-р. Камен, Плочев, доц. Ивелин Тодоров, покл. доц. Георги Попов, проф. д-р Никола Владов. Всички те са написали своите аргументи "за" нуждата от ваксинация против Covid-19. Лекарите са единодушни, че това е най-отговорното решение, а освен личен избор е и обществен дълг. 

Свързани статии
13 603 са ваксинираните в област Бургас до този момент Лекари настояват за ново разпределение на ваксините До часове решават дали да пуснат нов "зелен коридор" за ваксините Единственият "Зелен коридор" за ваксини в Бургас е в "Славейков" Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата МЗ публикува списък на всички пунктове за ваксинация в област Бургас Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко
Тагове
коронавирус лекари ВМА ваксини
Коментари

Още от последните новини