Лекарите от ВМА с кампания "Аз ще се ваксинирам"

Лекарите от ВМА с кампания

Лекарите от ВМА поведоха кампания "Аз ще се ваксинирам", с което да дадат пример на всички българи, които трябва да вземат това важно решение през следващите месеци. Очаква се медиците да са първите ваксинирани лица в България, след което ще дойде ред на служителите на МВР, възрастните хора и преподавателите. 

„Това е единственото вярно и отговорно решение, за да не допусна да бъда източник на зараза към моите пациенти, колеги, приятели, близки, майка, баща.

Призовавам моите колеги да се информират от научни източници, да бъдат на нивото, на което се очаква от тях, за да са полезни за своите пациенти и да дадат верните съвети.
Медицината се развива с гигантски крачки. А изискванията към нас са да бъдем непрекъснато на пулса на времето, с промените, които се случват в медицината, за да може да дадем вярно послание."
написа гнерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Освен него досега в кампанията са се включили проф. д-р. Камен, Плочев, доц. Ивелин Тодоров, покл. доц. Георги Попов, проф. д-р Никола Владов. Всички те са написали своите аргументи "за" нуждата от ваксинация против Covid-19. Лекарите са единодушни, че това е най-отговорното решение, а освен личен избор е и обществен дълг. 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените
Тагове
коронавирус лекари ВМА ваксини
Коментари

Още от последните новини