Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят

Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Министърът на образованието Красимир Вълчев настоява училищата да не затварят първи, а в Covid-кризата да се действа локално заради последиците в дългосрочен план при пълно преминаване към онлайн обучение.

"Продължавам да защитавам тезата, че не трябва да се затваря във всички области, а само там, където има проблем. Училищата трябва да се затварят, ако не последни, то не трябва да се затварят първи. Най-лесно е да ги затворим училищата и да жертваме правото на образование. Рискуваме дългосрочните социално-икономически загуби да бъдат по-големи, отколкото в други сектори", каза министър Вълчев на седмичния брифинг на здравното министерство, цитиран от БНР.

"Продължавам да съм на мнение, че присъственото обучение е най-доброто, не трябва да възвеличаваме обучението в електронна среда, тъй като при него има дефицити – със социализацията, има психическа умора", заяви министърът.

Няма лесни решения, няма единна формула, която да балансира между защитата на здравето и от друга страна да живеем, учим и работим относително нормално. Училищата не трябва да се затварят първи, трябва да се действа локално, каза още министър Вълчев.

Данните по-скоро казват „не“ на въпроса дали училищата са най-епидемичната среда, подчерта той.

„За съжаление имаме и смъртни случаи в системата – 4 учители за последните 20 дни“, заяви Вълчев.

Свързани статии
Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Онлайн разводите възможни и след пандемията Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители
Тагове
красимир вълчев онлайн училище
Коментари

Още от последните новини