Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят

Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Министърът на образованието Красимир Вълчев настоява училищата да не затварят първи, а в Covid-кризата да се действа локално заради последиците в дългосрочен план при пълно преминаване към онлайн обучение.

"Продължавам да защитавам тезата, че не трябва да се затваря във всички области, а само там, където има проблем. Училищата трябва да се затварят, ако не последни, то не трябва да се затварят първи. Най-лесно е да ги затворим училищата и да жертваме правото на образование. Рискуваме дългосрочните социално-икономически загуби да бъдат по-големи, отколкото в други сектори", каза министър Вълчев на седмичния брифинг на здравното министерство, цитиран от БНР.

"Продължавам да съм на мнение, че присъственото обучение е най-доброто, не трябва да възвеличаваме обучението в електронна среда, тъй като при него има дефицити – със социализацията, има психическа умора", заяви министърът.

Няма лесни решения, няма единна формула, която да балансира между защитата на здравето и от друга страна да живеем, учим и работим относително нормално. Училищата не трябва да се затварят първи, трябва да се действа локално, каза още министър Вълчев.

Данните по-скоро казват „не“ на въпроса дали училищата са най-епидемичната среда, подчерта той.

„За съжаление имаме и смъртни случаи в системата – 4 учители за последните 20 дни“, заяви Вълчев.

Свързани статии
Онлайн уроците в областта остават до края на ноември, една четвърт от заразените са ученици и учители Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант Задължителни маски в час, решават другата седмица Учители искат онлайн училище поне до края на годината В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители МОН: Дистанционното обучение на места изглежда неизбежно И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение Проектобюджет 2021 ще се обсъжда и гласува онлайн Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение
Тагове
красимир вълчев онлайн училище
Коментари

Още от последните новини