Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове

Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове - E-Burgas.com

"Изкуството и културата ще се върнат в учебната програма като равноправни часове". Това разкри министърът на културата Атанас Атанасов, цитиран от "Евроком".

"Това е едно от нещата, около които всички можем да се обедини. Българският език ни е съхранил през вековете. Не се сещам за по-важно нещо", посочи той.

“Изкуството и културата ще се върнат в учебната програма като равноправни часове. Ще се върнат олимпиадите по изкуства. Достъпът до култура от най-ранна детска възраст ще започне да се осъществява по много значим начин. Адски съм щастлив, че вече мога да го споделя в с вас”, допълни министър Атанасов.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео) Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово
Тагове
Атанас Атанасов училище
Коментари

Още от последните новини